Om te oefenen, moet je leren ademen


Adem is die onzichtbare vriend waarmee je alles kunt doen wat je wilt. Als je een atleet bent of vaak traint, weet ik dat je weet hoe belangrijk het is om elke vorm van fysieke activiteit in te ademen. Als u het moeilijk vindt om te ademen tijdens het sporten, blijf dan dit artikel lezen, u zult enkele tips vinden die u zullen helpen uw ademhaling te verbeteren terwijl u in beweging bent.

Voelt u zich een paar minuten nadat u bent begonnen met trainen kortademig en wordt uw ademhaling onrustiger? Voel je je uitgeput als je een half uur niet hebt gesport? Als dit bij u het geval is, is het probleem misschien niet dat u niet “fit” bent of dat uw fysieke conditie niet goed is. Misschien wordt de uitputting en vermoeidheid die je voelt veroorzaakt doordat je niet goed weet hoe je moet ademen. Als je niet goed ademt , krijgt je lichaam niet de zuurstof die het nodig heeft om te bewegen. Uiteraard is het bij klachten en twijfel altijd belangrijk om een ​​arts te raadplegen.

Maar we weten allemaal dat een correcte ademhaling essentieel is tijdens het sporten . Veel mensen kunnen eenvoudige sporten zoals joggen, zwemmen of wandelen niet doen, simpelweg omdat ze nooit hebben geleerd om correct te ademen , of ze in ieder geval niet zo goed kunnen uitvoeren als ze zouden kunnen. Ademen van dag tot dag is niet hetzelfde als wat je nodig hebt als je traint.

Voor veel mensen is ademen slechts een kwestie van in- en uitademen. Ze zijn zich zelden bewust van de kracht van de ademhaling, niet alleen tijdens het sporten, maar ook in hun dagelijks leven. Ademen is zo belangrijk dat er fysieke activiteiten zijn, zoals yoga, waar je veel aandacht aan besteedt. Yoga hecht veel belang aan het leren ademen, omdat het je niet alleen helpt om je lichaam te beheersen, maar ook je geest.

Is het mogelijk om te leren ademen?

Als ik met sommige mensen praat over leren ademen, komt dat heel vreemd op hen over omdat ze het idee hebben dat ademhalen vanzelf gaat. Over het algemeen is dit waar. Het is echter niet hetzelfde om te ademen als je gaat sporten. Hier zijn drie eenvoudige tips om uw lichaam voor te bereiden en eraan te wennen om correct te ademen. In de mate dat u uw ademhaling kent en er zorg voor draagt, zult u zich realiseren hoe uw fysieke prestaties veranderen.

1. Wees je bewust van je ademhaling

Het eerste advies en het eenvoudigste van alles is om te leren bewust te zijn van je ademhaling. Adem langzaam en let op de manier waarop de lucht je lichaam binnenkomt en hoe het er doorheen beweegt. Volg mentaal het pad dat de lucht van je neus aflegt totdat het je longen vult en door je hele lichaam reist. Doe hetzelfde wanneer de lucht langzaam naar buiten komt. Probeer uw ademhaling te vertragen, zodat zowel uw lichaam als uw geest zich kunnen concentreren op het welzijn dat uw lichaam voelt met de komst van zuurstof.

2. Adem in door de neus en adem uit door de mond

Normaal adem je in en uit door je neus, maar probeer nu de volgende oefening door in te ademen door je neus en uit te ademen door je mond. Om deze ademhalingsoefening effectiever te maken, probeer je de spieren in je nek en schouders te ontspannen. Adem nu twee seconden door je neus terwijl je je mond gesloten houdt. Adem de lucht in vier seconden uit door je mond. Voor het beste resultaat drukt u bij het uitademen overdreven op uw mond alsof u naar buiten gaat kussen.

3. Vul het diafragma

Weet je nog dat ik je adviseerde om je bewust te zijn van je ademhaling? Nu is het tijd om te zien hoe de lucht voorbij de longen reikt. Ik weet dat je ervan gaat genieten. Zoek een comfortabele en rustige plek waar je kunt gaan liggen. Je hebt ook een kussen of kussen nodig om het onder je knieën te leggen. Om deze oefening te doen, moet u op uw rug liggen, uw knieën gebogen en het kussen eronder. Leg een hand op je buik (buik) en de andere op je borst. Laat de lucht je buik vullen, terwijl je je borst stil houdt. Doe deze ademhaling in drie tellen. Adem uit door je mond in 6 tellen (in de vorm van een overdreven kus) terwijl je je buikspieren aangespannen houdt. De buik zakt naar beneden, maar de borstkas beweegt niet.

Breng in de praktijk wat je hebt geleerd

Wanneer je nieuwe technieken leert, realiseer je je hoe belangrijk het is om bewust te leren zijn van je ademhaling. Het kan zijn dat u niet langer de verstikkende en vermoeide sensaties voelt die u vroeger had. Vergeet naast ademhalingsoefeningen niet om jezelf op andere manieren te helpen. Als je lichaam goed werkt, kun je je geest concentreren op de ademhaling.

  1. Vergeet niet om voor elke fysieke activiteit op te warmen en uw spieren goed te strekken .
  2. Begin met voldoende tijd te oefenen. Ga niet verder dan wat je lichaam kan weerstaan. Als je doel 1 uur per dag is, begin dan met 20-30 minuten terwijl je lichaam zich begint aan te passen. Verhoog geleidelijk een paar minuten. (Als u 40 jaar of ouder bent en lange tijd niet hebt geoefend, raadpleeg dan uw arts voordat u aan een krachtig trainingsplan begint .)
  3. Begin met twee dagen per week, als je voelt dat je lichaam adequaat reageert, ga dan door met 3 en zo verder tot je je doel hebt bereikt.
  4. Besef dat als je aan een activiteit begint, je langzaam begint en dan kan het tempo omhoog. Probeer om af te sluiten hetzelfde patroon te volgen. Beëindig de activiteit niet abrupt, probeer geleidelijk te vertragen.

Iets eenvoudigs als een goede ademhaling kan u helpen de manier waarop u traint te verbeteren. Door uw ademhaling te leren beheersen, kunt u niet alleen voldoende fysieke prestaties leveren, maar het helpt u ook stress onder controle te houden. U zult alle voordelen zien die u kunt halen uit een goede ademhaling.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *