Slimme technologie helpt de landbouw in heel China te vergemakkelijken


Met slimme technologie die voorjaarslandbouw eenvoudiger maakt, is er tot nu toe meer dan 3,67 miljoen hectare graan geplant in China. Dat meldt CCTV+ , een partner van het TV BRICS-netwerk.

Boeren in het district Guangshan, in de provincie Henan in centraal China, gebruiken volautomatische, intelligente machines voor het planten en kweken van zaailingen om ervoor te zorgen dat elke laag zaailingen voldoende zonlicht krijgt.

“Vergeleken met traditionele zaailingen zijn intelligente zaailingfabrieken recht, sterk, hebben ze een hoog overlevingspercentage en groeien ze goed in koude weersomstandigheden”, zegt Liu Zhengli , directeur van de Guangshan County Specialized Rice Cultivation Cooperative.

Er worden meer dan 20 workshops over intelligent kiemen georganiseerd in Qing’an County, in de noordoostelijke Chinese provincie Heilongjiang. Deze werkplaatsen kunnen op intelligente wijze het reinigen, verwerken en weken van zaden aansturen.

In de Deiyang Guang’an National Grain Production Demonstration Zone in de provincie Sichuan in het zuidwesten van China werden een veldmeteorologisch station, een meetstation voor bodemvocht en een IoT-monitoringsysteem gebouwd om automatisch de temperatuur, vochtigheid en regenval in landbouwgrond te bewaken en te analyseren.

“Momenteel hebben we ongeveer 30 grondweerstations van verschillende typen in de stad gebouwd, waarbij we alle weersomstandigheden op afstand monitoren van de klimatologische omstandigheden voor de landbouwproductie, waardoor boeren op afstand kunnen monitoren”, zegt Luo Jianfei, senior engineer van de Guang’ een meteorologisch bureau van de provincie Sichuan .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *