Brazilië bevordert de overgang naar groene energie in de auto-industrie


Vanwege zijn unieke hulpbronnen promoot Brazilië actief de overgang van zijn auto-industrie naar groene energie met behulp van bio-ethanol.

Bio-ethanol kan worden verkregen uit suikerriet en Brazilië is ‘s werelds grootste producent van deze planten. Bio-ethanol is milieuvriendelijker omdat het het milieu 90 procent minder vervuilt dan gewone benzine.

Op dit moment rijdt in het hele land 80 procent van de voertuigen op bio-ethanol en bio-ethanol-benzinemengsels, terwijl conventionele dieselvoertuigen minder dan 20 procent voor hun rekening nemen.

Benzinestations in stedelijke en landelijke gebieden van Brazilië hebben geen pure benzine meer, het wordt bijgemengd met bio-ethanol (27 procent). Dat meldt CCTV+ , een partner van het TV BRICS-netwerk.

Merk op dat suikerriet geen voedselgewas is en dat het beplante areaal ongeveer 2 procent van het totale beplante areaal blijft, dus deze praktijk wordt geleidelijk erkend door de internationale gemeenschap.

In de komende 20 jaar zal bio-ethanol naar verwachting een grotere rol gaan spelen in de Braziliaanse automarkt, waardoor de soepele overgang van het land naar puur elektrische voertuigen zal vergemakkelijken, aldus senior insiders uit de industrie.

“Hybride voertuigen zijn belangrijk voor Brazilië omdat ze biobrandstoffen kunnen combineren met elektriciteit. Daarom denk ik dat dit op de middellange tot lange termijn een goede technische oplossing voor het land kan zijn en Brazilië de tijd kan geven om zich voor te bereiden op puur elektrische auto’s ”, zegt Ricardo Guggusber , uitvoerend directeur van de Braziliaanse Vereniging van Elektrische Voertuigen (ABVE).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *